Szeptember 4-én az év elején elhunyt világhírű magyar producerre, Andy Vajnára emlékezünk. A vetítésen az Andrew Lloyd Webber és Tim Rice musicaljéből készült Oscar-, és háromszoros Golden Globe-díjas Evita (1996) című nagyszabású zenés filmet láthatja a közönség.

Szeptember 5-én Jankovics Marcell rendező jelenlétében vetítik a frissen felújított Fehérlófia című animációt, amely a montreali Fantasia filmfesztiválon tartott világpremiert követően először lesz látható Magyarországon.

Szeptember 6-án láthatja a közönség a Magas szőke férfi felemás cipőben című, 1972-ben készült nagy sikerű francia vígjátékot a főszereplő, Pierre Richard jelenlétében és bevezetőjével.

Szeptember 7-én a Queen – Hungarian Rhapsody: Live In Budapest 1986 című koncertfilm lesz műsoron, az alkotók jelenlétében. A Queen vasfüggöny mögött adott koncertjének emlékezetes pillanatait a legismertebb magyar operatőrök rögzítették és Zsombolyai János rendezett belőle filmet.

Szeptember 8-án az alkotók jelenlétében vetítjük le a legendás magyar rockopera-film, az István, a király frissen felújított változatát, amely sajátos módon dolgozza fel a magyar államalapítás történetét.

Szeptember 9-én Dziga Vertov avantgárd vizuális szimfóniáját, az Ember a felvevőgéppel című némafilmet mutatjuk be, Michael Nyman jelenlétében és a filmhez komponált zenéjével.