Szeptember 4-én rendezett megnyitón a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramját is megjárt Örökség című film frissen felújított változatát vetítjük a rendező, Mészáros Márta és az operatőr, Ragályi Elemér jelenlétében.

Szeptember 5-én, csütörtökön Menzel csodálatos Hrabal-filmje, a Sörgyári capriccio pereg majd a vásznon, a főszerepet alakító Magda Vásáryovával pedig Kerekes Vica színésznő beszélget.

Szeptember 6-án, pénteken az ellenállhatatlan humorú, világhírű francia színész, Pierre Richard látogat el az Urániába,  akivel Félénk vagyok, de hódítani akarok című filmje vetítésén találkozhatunk.

Szeptember 8-án, vasárnap Bódy Gábor monumentális Psychéje kerül műsorra, és a rendkívül szuggesztív német színészlegenda, Udo Kier lesz a sztárvendég.

Szeptember 10-én, kedden este a filmzenéé a főszerep: Jane Campion Oscar- és Arany Pálma-díjas alkotását, a Zongoraleckét Michael Nyman zeneszerző jelenlétében vetítjük.

Szeptember 11-én Szabó István Édes Emma, drága Böbe című, digitálisan felújított filmjével zárul a program. Az est díszvendége az Oscar-díjas rendező, valamint az alkotás két főszereplője, Johanna ter Steege és Börcsök Enikő lesz.