Alig van olyan filmbarát, aki ne emlékezne a Sörgyári capricco című Menzel-film azon jeleneteire, amelyekben a sörgyár igazgatójának felesége fontos szerepet kap. Nem feledhető, hogyan alszik el az orvos a szépasszony hátán, ahogy az sem, hogy a “kurta lesz a divat”, vagy ahogy a szeles, megzabolázhatatlan feleség levágja a gyönyörű haját, de az sem, ahogy Pepin bácsival felmegy a kéménybe, vagy ahogy egyetlen húzással megiszik egy korsó sört, majd kecses mozdulattal letörli a habot a szájáról.

A selmecbányai születésű Magda Vásáryoáva nem csupán színésznő, de remek szoprán hanggal is rendelkezik, a Csajkovszkij opera filmváltozatában, az Anyeginben maga énekelte Tatjána szerepét. A kilencvenes években fordult a politika felé, és lett befolyással bíró, fontos posztok birtokosa, többek közt Szlovákia bécsi nagykövete. Még az elnökválasztáson is indult, de sajnálatos módon a második fordulóba már nem jutott be. Sajnálatos módon, mondjuk, mert az ember az említett jelenetek hatására nem tud nem Magda Vásáryova örök szurkolója lenni... Magda Vásáryova nélkül kevesebb lenne a közép-európai filmművészet. Kevesebbek lennénk, mi, rajongók.

Közönségtalálkozó: 09.05. 18.30 Uránia Nemzeti Filmszínház (a Sörgyári capriccio vetítése előtt Kerekes Vica beszélget a színésznővel)