Ter Steege már nagyon fiatalon érdeklődött a színjátszás iránt, a kampeni, majd az arnheimiszínművészeti iskolában tanult, és részt vett a De Trust elnevezésű színház alapításában.

Filmszínésznőként a nyolcvanas évek végétől dolgozott, először a Nyomtalanul (1988) címűfilmben láthatta őt a közönség. Miután elnyerte az Európai Filmakadémia legjobb női mellékszereplőjének járó díját, sorra keresték fel elismert külföldi rendezők. Robert Altman 1990-ben kérte fel a Vincent és Theo című filmre, de francia és német produkciókban is megjelent.

Johanna ter Steege, Udo Kierhez hasonlóan, több szállal kötődik a hazai filmművészethez. Kétszer is dolgozott Szabó István Oscar-díjas magyar rendezővel, először a Találkozás Vénusszal (1991), majd az Édes Emma, drága Böbe (1992) című filmekszereplőjeként. Emma – Bánsági Ildikó hangján megszólaló – karaktere egyszerre volt szenvedélyes és játékos, domináns és kiszolgáltatott, így a rendszerváltás körüli idők egyik emblematikus alakja lett. A színésznőt az elmúlt években Török Ferenc Isztambul (2011) és Kenyeres Bálint Tegnap (2018) című filmjeiben láthatta a közönség. Az Édes Emma, drága Böbe frissen restaurált kópiája a Film Maraton zárónapján, az Urániában kerül bemutatásra.

Közönségtalálkozó: 09.11. 20.00 Uránia Nemzeti Filmszínház (Édes Emma, drága Böbe – záró gálavetítés)