A foglalkozás keretében az egyik legismertebb korai mozgóképes eszköz, a zoetróp működésével ismerkedünk meg a Merengő/Pensieve című installáción keresztül. A Merengő egy olyan zoetróp, amely a látogatók által mobiltelefonnal rögzített képsorozatokat használja fel. Az installációban ezeket a digitális képeket mechanikusan lehet mozgásba hozni, visszautalva az animáció műfaj kezdeti, kísérletező, analitikus időszakára. A mozi megszületése előtt ismertté vált zoetrópba a résztvevők által készített képsorozatokat töltünk fel, azaz közösen szerzünk élményszerű tapasztalatokat a mozgókép-illúzió működéséről. A Merengőbe feltöltött animációk egymás után kerülnek megjelenítésre, így több résztvevő közös munkájaként közös filmek is létrehozhatók.  

A foglalkozást a Merengő – Interaktív zoetróp alkotói tartják: Fernezelyi Márton és Szegedy-Maszák Zoltán.

Időpont: 2021. november 11., csütörtök 13.00–14.30

Helyszín: Ludwig Múzeum, II. emelet Nagylátószög kiállítás

A regisztráció lezárult.

Merengő – Interaktív zoetróp (forrás: Fernezelyi Márton és Szegedy-Maszák Zoltán)

Jelentkezési feltételek 

A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 5 fős csoportok jelentkezését várjuk. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadjuk. A regisztrációs felületen kérjük az alábbiakat kitölteni: kapcsolattartó tanár neve, elérhetősége, iskola neve.

A regisztrációról automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben nem érkezik meg, kérjük, ellenőrizze a levélszemét és a promóciós mappáját. Ha ide sem érkezne meg levelünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az oktatas@nfi.hu e-mail címen. Az automatikus válasz még nem minősül foglalásnak, egy visszaigazoló e-mailt is küldünk arról, hogy sikeres volt-e a foglalás.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A rendezvényre a hatályos járványügyi jogszabályok vonatkoznak.