A Ludwig Múzeum és a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak a Nagylátószög. 120 éves a magyar film című kiállításhoz kapcsolódóan.

Három témában lehet pályázni:  

Készíts plakátot Törőcsik Mari valamely filmjéhez!

Bőséges a választék, hiszen a színésznő közel 100 nagyjáték filmben szerepelt az 1956-os Körhintától a 2017-ben készült Aurora Boreális-ig. A plakát bármilyen technikával készülhet: festés, grafika, montázs, digitális technika stb. Legalább A3-as méretű legyen az alkotásod. Ügyelj a plakát műfaji sajátosságaira! A pályázati munkádat pdf-ben küldd el nekünk, a fájl ne legyen nagyobb 30 MB-nál. A gépeden mentsd el a nagyobb méretű fájlt is, mert ha nyersz a pályázaton, szükségünk lesz rá, hogy kinyomtathassuk, illetve az eredeti plakátra is szükségünk lesz – abban az esetben, ha papírra dolgoztál. A Filmkereső vagy az Alapfilmek oldalon találsz filmötleteket.    

Készíts mozgó filmplakátot egy magyar animációs filmhez vagy egy kísérleti filmhez!

A magyar animációs filmek közül bizonyosan sokat ismertek, nem egy közülük nemzetközi díjat is nyert. A kísérleti filmek sajátos műfaja a filmművészetnek. Róluk itt tudhatsz meg többet az Alapfilmek oldalon. A plakátodat bármilyen technikával elkészítheted. Digitalizáld a képeket, és mozgasd meg azokat. Az animációd ne legyen hosszabb 5 mp-nél! Itt találsz példákat arra, hogy a MOME diákjai hogy mozgattak meg régi filmplakátokat. A mozgó plakátot gif-ben küldd el, a fájl ne legyen nagyobb 30 MB-nál.

Készíts storyboardot egy magyar film „kimaradt” jelenetéhez vagy alternatív befejezéséhez!

A storyboard grafikai eszközökkel rajzolja meg a rendező számára a filmes képi látványt. Ha egy filmmel kapcsolatban hiányérzeted volt, például szeretted volna, ha más a vége, itt az alkalom, hogy kiegészítsd, újra gondold, újra rendezd! Rajzolj storyboardot a te alternatív befejezésedhez vagy egy új jelenethez! A storyboardod készülhet hagyományos grafikai eszközökkel, de digitális technikával is. A pályázati munkádat pdf-ben küldd el nekünk, a fájl ne legyen nagyobb 30 MB-nál, legfeljebb 18 kockából álljon és legfeljebb 3 oldalas (A4) legyen. Izgalmas példákat találsz Kurt van der Basch, storyboard rajzoló honlapján és ebből a videóból megtudhatod mit csinál egy storyboard rajzoló.

 

A pályázatra minden témában lehet jelentkezni, egy-egy témára legfeljebb két pályaművet lehet beküldeni (összesen legfeljebb hatot).  

Fontos: a feltöltött fájl nevébe kérjük beleírni a pályázó nevét és életkorát!

Kérjük, hogy minden pályamunkához írj egy 400 karakternél nem hosszabb leírást a munkádról, amelyben szerepel, hogy miért az adott filmet választottad.

A legjobb munkákat beküldő pályázók a Ludwig Múzeum és az NFI–Filmarchívum ajándékcsomagját kapják.

Az eredményhirdetés és a díjátadó a Ludwig Múzeumban lesz október végén, a Nagylátószög. 120 éves a magyar film kiállítóterében. 

Minden alkotást feltöltünk egy közös felületre, ahol barátaid, családod is megtekintheti a munkádat. 

Jelentkezés itt, ha már elmúltál 18 éves.

Jelentkezés itt, ha még nem múltál el 18 éves.

A regisztrációról automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben nem érkezik meg, kérjük, ellenőrizd a levélszemét és a promóciós mappát. Ha ide sem érkezne meg levelünk, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az oktatas@nfi.hu e-mail címen.  

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2021. október 14., csütörtök éjfél

Díjátadó: 2021. október 28., csütörtök (A változtatás jogát fenntartjuk!)

A díjazott alkotókat legkésőbb 2021. október 21-ig értesítjük.