KLASSZ Diákvetítések a Filmarchívumban

 

Mozizzatok velünk, nézzetek klasszikus filmeket a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum mozitermében!  

KLASSZ PROGRAM: DIÁKVETÍTÉSEK A FILMARCHÍVUMBAN

Az NFI – Filmarchívum 2022-ben ismét megnyitotta kapuit a diákközönség előtt. A frissen felújított vetítőteremben 100 Alapfilm közül lehet válogatni, a filmeket 35 mm-es kópián vagy digitális formátumban lehet megtekinteni.

Örökzöld közönségkedvencek és méltatlanul elfeledett mesterművek.

Közismert, díjakkal elhalmozott alkotások és bennfentes tippek.

Magyar filmek, amelyeket mindenkinek ismernie kell, mert érdekesek, fontosak, különlegesek és hozzátartoznak az általános műveltséghez.

Az Alapfilmek minden korosztály számára segíti a magyar filmek megismerését.

Az NFI 2021 novembere óta ingyenes tantermi vetítéseket tesz lehetővé a Diákháló rendszeréhez csatlakozó köznevelési intézményekben. Az iskolákban jelenleg 200 film érhető el a KIFÜ Videotorium platformján keresztül, a kínálat hónapról-hónapra bővül. 2022. októbertől már a Filmarchívum vetítőtermében is lehetőséget biztosítunk, hogy mozis környezetben, nagyvásznon is megtekinthessék a filmeket. A klasszikus filmkincs szinte minden tantárgy oktatásában segítséget nyújthat, hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok jobban megértsék az adott témát, korszakot. A Klassz program keretében közel 50 filmhez már komplex tanári segédanyagcsomag is rendelkezésre áll, amely ötleteket és kreatív feladatokat kínál a filmek élményszerű feldolgozásához. Az oktatási anyagok között tantárgyak, korosztályok és filmcímek szerint is lehet válogatni. A kínálatot online játékok (kvíz, memóriajáték, szókereső, metamorfózis) is színesítik. Sok szeretettel várjuk iskolai csoportok jelentkezését!

A választható filmek listája ITT található.

Kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot EZEN A LINKEN.  

Jelentkezési feltételek:

  • A terem szabad kapacitásától függően tudjuk a csapatokat fogadni. A terem befogadóképessége 70 fő.
  • Legalább két héttel a tervezett vetítés előtt szükséges jelentkezni EZEN a regisztrációs felületen.
  • A díjmentes vetítés csak iskolai csoportok számára biztosított, oktatási céllal és abban az esetben, ha a diákoknak ingyenes a vetítés.
  • A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadjuk. Egy intézmény több vetítésre is regisztrálhat, de kérjük, hogy a kezdeti időszakban, amíg felmérjük a köznevelési intézmények igényeit, havonta legfeljebb két alkalommal jelentkezzen egy iskola. A szabad helyek függvényében van lehetőség több alkalommal is a látogatásra, de szeretnénk minél több iskolának lehetőséget biztosítani.
  • A regisztrációról automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben nem érkezik meg, kérjük, ellenőrizze a levélszemét és a promóciós mappáját. Ha ide sem érkezne meg levelünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az oktatas@nfi.hu e-mail címen. Az automatikus válasz még nem minősül foglalásnak, egy visszaigazoló e-mailt is küldünk arról, hogy sikeres volt-e a foglalás.