Ingyenesen elvihető könyvek a Filmarchívum könyvtárából

 

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum (1021 Budapest, Budakeszi út 51/E.) pedagógusoknak és oktatási intézmények könyvtárának szeretne felajánlani ingyenesen elvihető könyveket. A könyvek előre egyeztetett időpontban a Filmarchívum központi épületében vehetőek át 2023. március 14-ig a készlet erejéig. Kérjük, jelentkezzen az erdos.emese@nfi.hu e-mail címen, írja meg nekünk, hogy mely könyvekre tart igényt. 

KÖNYVEK

Filmévkönyv
1997–2009 között megjelent kiadványok

Az 1979-2010 között megjelent Filmévkönyv átfogó képet adott a megjelenést megelőző év magyar filmes életének minden fontos eleméről. Tartalmazta a magyar gyártású játék- dokumentum- és animációs filmek részletes leírását (tartalmát és főcímadatait a kópiák alapján); a filmforgalmazás számait és eredményeit; a Magyarországon bemutatott külföldi filmek listáját; a filmhetek, fesztiválok programját; a magyar filmek külföldi fesztiválszerepléseit, díjait, a főiskolai vizsgafilmeket, a filmes szakirodalom újdonságait, valamint egy aktualizált szakmai címjegyzéket. A Filmévkönyv kiadását a filmarchívum nagyrészt pályázati forrásokból finanszírozta, a kiadvány ezek hiányában 2010-ben már csak online volt elérhető, majd megszűnt.  

MovEast ismertető
1–9. szám

1991-ben a Magyar Nemzeti Filmarchívum (akkor Magyar Filmintézet) kezdeményezésére kelet-európai országok filmes intézményei, folyóiratai elhatározták, hogy megkísérelnek létrehozni egy közös angol nyelvű folyóiratot a térség filmes életének, kritikai, filmelméleti munkájának hatékonyabb megismertetése céljából. További információ a MovEast kiadványról ITT.  

KATALÓGUS

A Filmarchívum digitális könyvtára elérhető ITT.

A digitalizált és feltöltött anyagokban „teljes szövegű” keresés lehetséges. Ehhez illusztrált segítséget a jobb felső sarokban a Súgó 4. pontjában lehet találni. A keresőmezőben megadott keresett kifejezés mellett a digitális tartalom mező bejelölésével együtt a lenyíló panelből válasszuk a sorban legutolsó „Teljes szöveg" opciót.