DVD-ink online is megvásárolhatók: 

Bookline
despot.hu
Flaccus Könyvesbolt
Írók Boltja
Kultúrbarlang
Líra
Xpress

Libri, Líra bolthálózat; Örkény Könyvesbolt, Kölcsey Könyvesbolt (Veszprém), Anima könyvesboltok, Írók Boltja, Fókusz, Líra Könyváruház, Flaccus Könyvesbolt); a Média Markt, Tesco, Auchan

Búcsú Fenyvesi Istvántól

2019. január 27-én hosszantartó, súlyos betegség után 62. születésnapja előtt három héttel elhunyt Fenyvesi István, aki gépészként több, mint 10 éven át állt a filmművészet szolgálatában az Örökmozgó Filmmúzeumban.

Zsebkendő a kézben – Amazing Grace

A kópia megőrizte koncertfelvétel bensőségesen, lelkesen, és – nem ellentmondás – profin csodálatos. A filmtekercsek története csak a végén nevezhető profinak, de ugyancsakcsodaszámba megy.

Boronyák Rita |

Elhunyt Bruno Ganz világhírű svájci színész

Hetvenhét éves korában Zürichben elhunyt Bruno Ganz svájci színész a Berlin fölött az ég felejthetetlen angyalának alakítója, A bukás című filmben pedig Hitler megformálója. A művész hosszú betegség után, szombatra virradóra hunyt el otthonában, családja körében.

MTI/Filmarchívum |

Kamaszok férfiszerepben

A Gomorra írójának regényéből készített Piranják a legveszélyeztetettebbekre irányítja a figyelmet: a nagyon szegény gyerekekre. A maffia ugyanis egyre fiatalabbakat épít be soraiba, és nem csak Olaszországban, hanem Dél-Afrikában vagy Latin-Amerikában is.

Boronyák Rita |

Azért a minőség (legyen) az úr

A Berlinalén az amúgy teljesen jogos törekvés visszaüthet: a nők fesztiváljelenlétét erősíteni kívánó szándék egyfelől versenybe emelt arra nem megfelelő műveket, másfelől a téma túltolása ellenállást eredményezhet. A Petrunija nem tökéletes alkotás, de jó film, amely a militánsra formált keretben feltehetően kevesebbet mutat.

Boronyák Rita |

„Ez a film mai film”  – Mészáros Márta Örökbefogadás című alkotása

Több mint negyven év után is aktuális, mai film az Örökbefogadás – mondta szerdán a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Mészáros Márta, aki ezúttal az 1975-ben Arany Medvével kitüntetett alkotása felújított változatával tért vissza a fesztiválra.

MTI/Filmarchívum |

Fojtogató Afrika, felszabadító gospel

A Forum és a Panorama szekció dokumentumfilmjei a fesztivál játékfilmes versenymezőnyének fontos kiegészítői. A Berlinale idén a nők jelenlétét erősíti, s ez a keret kiemeli a nem kifejezetten ilyen céllal készült alkotások hasonló mondandóját is.

Boronyák Rita |

Restaurált magyar filmek a patinás berlini mozi műsorán

A patinás berlini művészmozi, a Babylon februárban egyhónapos vetítéssorozatot szentel a közép-európai szerzői film nagy korszakának. „A keleti blokk filmjei a hatvanas években – 50 év távlatából” című sorozat 50 híres hatvanas években készült filmet kínál.

Isteni kegyelem, Öndög, kedves idegenek

Ozon meglepő, az Öndög lefegyverző, az idegenek meg rendesek (vagy nem) – olyan indítás volt, ami kis túlzással leképezi a Berlinale hivatalos versenymezőnye jó részét.

Boronyák Rita |

Bessenyei Ferenc 100

Száz éve, 1919. február 10-én született Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas színész, a nemzet színésze, a magyar színművészet óriása.

MTI/Filmarchívum |

Komlós Juci 100

Száz éve, 1919. február 10-én született Szabadkán Komlós Juci Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a nemzet színésze.

MTI/Filmarchívum |

"A Mészáros Márta-csoda" – Az Örökbefogadás a Berlinale Classics-ban

„Mészáros Márta csodája az éleslátás és érzékenység csodája, egy asszony csodája, aki úgy beszél társairól, ahogy egyetlen férfi sem tud (kivéve talán Bergmant).” Ez a film új szemléletet hozott Európa s a világ filmgyártásába.

Fazekas Eszter |

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN