DVD-ink online is megvásárolhatók: 

Bookline
despot.hu
Flaccus Könyvesbolt
Írók Boltja
Kultúrbarlang
Líra
Xpress

Libri, Líra bolthálózat; Örkény Könyvesbolt, Kölcsey Könyvesbolt (Veszprém), Anima könyvesboltok, Írók Boltja, Fókusz, Líra Könyváruház, Flaccus Könyvesbolt); a Média Markt, Tesco, Auchan

Külföldi filmek

 

Külföldi játékfilm állományunk alapját a Pasaréti úti Star Filmgyár raktárában található államosított forgalmi kópiák képezték, amelyeket bérletes előadások keretében mutatott be az archívum első mozija, a legendás Tanács körúti Filmmúzeum. A hatvanas évektől kezdve egy mozira érvényes forgalmazási joggal mutattuk be nyilvános előadásokon a filmes új hullámok jellegzetes alkotásait és az egyetemes filmművészet klasszikusait. Tömegek álltak sorba azért, hogy Truffaut, Pasolini, Bergman, Orson Welles vagy Robert Altman filmjeit megnézhessék. A filmtörténeti sorozatokhoz a volt szocialista országok társarchívumaitól csere útján is beszereztünk filmeket. Ebben az időben a mozi és a filmklubok bevétele olyan jelentős szerepet játszott a Filmtudományi Intézet fenntartásában, hogy ez elkerülhetetlenül az állomány elhasználódásához vezetett.

A kötelespéldány-rendelet 1998-as bevezetésétől fogva a forgalmazók – amennyiben a jogtulajdonossal kötött szerződésük erre lehetőséget ad – kötelesek egy kópiát felajánlani az archívumnak a joglejárat után – ennek azonban nem minden forgalmazó tesz eleget. Ennek következtében a közhiedelem ellenére állományunkban nem található meg minden Magyarországon moziforgalmazásban bemutatott külföldi játékfilm.

A külföldi filmeket vetítés céljára nem kölcsönözzük, mivel forgalmazási jogaikkal nem rendelkezünk. Ezen a területen felújítás sem folyik, célunk a meglévő kópiák megőrzése.

Négyszáz csapás

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN