DVD-ink online is megvásárolhatók: 

Bookline
despot.hu
Flaccus Könyvesbolt
Írók Boltja
Kultúrbarlang
Líra
Xpress

Libri, Líra bolthálózat; Örkény Könyvesbolt, Kölcsey Könyvesbolt (Veszprém), Anima könyvesboltok, Írók Boltja, Fókusz, Líra Könyváruház, Flaccus Könyvesbolt); a Média Markt, Tesco, Auchan

Hiánypótló kötet jelent meg Huszárik Zoltánról

MTI/Filmarchívum |

A Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán címet viselő kötetben Gelencsér Gábor filmesztéta tanulmánya mellett a rendező saját írásai és interjúi idézik föl a kiemelkedő életművet. A háromszáz oldalas, fotó- és DVD-melléklettel ellátott könyv bemutatója csütörtökön lesz a fővárosi Filmesházban.

Huszárik Zoltán (1931-1981) mindössze ötven évet élt, két egész estés és öt szerzői rövidfilmet forgatott, 25 éves pályafutásával mégis beírta magát a magyar film történetébe: az Elégia című rövidfilm és első játékfilmje, a Szindbád a magyar filmművészeti kánon megingathatatlan darabjai. A Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán című kötetben Gelencsér Gábor filmesztéta tanulmánya, a rendező saját válogatott írásai és interjúi idézik föl a kiemelkedő életművet.

A háromszáz oldalas, fotó- és DVD-melléklettel ellátott kötetet csütörtök este Hirsch Tibor filmtörténész mutatja be, a beszélgetésben részt vesz Gelencsér Gábor mellett Ágh István költő, Mohi Sándor és Sára Sándor rendező-operatőr, aki köszöntőt is mond. A könyvbemutatón levetítik Mohi Sándor In memoriam Huszárik Zoltán című filmjének egy részletét, valamint az Elégia című rövidfilmet is. A helyszínen egy Huszárik Zoltán grafikáiból rendezett kiállítás is megtekinthető – olvasható az MMA internetes oldalán (mma.hu).

Könyvbemutató:
2018. június 8. 18 óra
FilmesHáz Alapítvány
1092 Budapest, Ráday utca 31/k

Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN